expat dating tips singles amsterdam

Expat Dating Singles Netherlands – How not Crash & Burn

Expat Dating Singles in Nederland die onlangs in Nederland zijn aangekomen voor werk of andere redenen en degenen die hier al wonen, bevinden zich misschien in een beetje een gumblegoo-situatie. Alles is nieuw en onbekend, vooral als je van buiten Europa komt. Deze pagina zal je enkele tips geven over hoe je het hoofd boven water kunt houden en niet om te crashen en te verbranden in je datingzone.

Expat Dating Singles Tip # 1: Gelijkheid

Nederland is groot in gelijkheid en het is iets dat ik zelf heb meegemaakt in de eerste levensfase. De gemeenschappelijke historische overtuiging dat mannen meer kunnen dan alleen vrouwen, gaat hier niet verder. Ja, er zijn verschillende kwaliteiten die mannen en vrouwen bezitten natuurlijk vanwege samenstelling van onze genetica, maar hier wordt toegepast dat vrouwen alles kunnen doen wat mannen kunnen doen. In alle eerlijkheid is het waar dat we allemaal kunnen doen wat we willen. Dus het is geen kwestie van of het kan worden gedaan, maar slechts een figuur van ons denken. Geef je dames dus het vertrouwen dat je erin gelooft dat ze het willen bereiken. Want vrouwen reiken af ​​en toe een handje om hulp, zodat hij voelt dat hij je kan helpen en laten zien hoezeer hij jou in ruil waardeert. Wij als expats moeten de cultuur en manier van leven leren in het land waarin we besluiten om te verhuizen.

Expat Dating Singles Tip # 2: Splits de rekening

Bij uitgaan op data is het sociaal acceptabel om in Nederland de rekening te splitsen. In sommige landen is het altijd de volledige verantwoordelijkheid van de persoon om data te betalen of op zijn minst de eerste paar datums. Dus expat-dames uit het buitenland nemen het niet op als een teken van afwijzing of afkeer als de man de rekening splitst alsof er niets gebeurd is. Het is hier volkomen normaal. Zelf expat zijn denk ik dat deze ongeschreven regel ergens is geschreven door Nederlandse vrouwen die begonnen te betalen voor drankjes en daten om te laten zien dat ze onafhankelijk zijn en dat is begrijpelijk.

Expat Dating Singles Tip # 3: Investeer in de Nederlandse taal

Een nieuwe taal leren is niet eenvoudig, omdat het klinkt. Voor volwassenen die bezig zijn met ons leven is het soms een levenslang proces als je het echt goed wilt spreken. Ik heb expats horen zeggen: “Waarom zou ik Nederlands leren, het is nutteloos”. Hmm … het is niet nutteloos, integendeel, het is erg behulpzaam en geef je de kans om hierheen te verhuizen en sociaal actief te worden, een grote opsteker. Denk er eens over na, als u besluit naar China te verhuizen, zou u dan denken dat het nutteloos is omdat het nergens anders wordt gesproken? Alleen al omdat mensen in Nederland Engels spreken betekent niet dat het de Nederlandse taal nutteloos maakt. Als je een expat bent, dan zal kennis hebben van het Nederlands je pluspunten geven die dateren van expats en de lokale bevolking.

Nederlandse mannen houden van bruine schoenen en geld
Oké, ik zou denken dat ja het laatste waarschijnlijk waar is dat Nederlandse mannen van geld houden. Maar precies in welk land vinden mannen en vrouwen het niet erg om extra geld op hun bankrekening te storten. Als een man kan ik niet veel zeggen over hoeveel gierige mannen kunnen zijn, maar ik ben het ermee eens dat mannen hier niet van verspilling houden. Als je gewoon op Marktplaats gaat, zie je allerlei gebruikte spullen te koop. Ze willen niet dat alles verloren gaat. Hé, ik heb zelfs advertenties van oude gebruikte paar sneakers daar te koop gezien. Niet zeker of die advertentie van man of vrouw, expat of lokaal was. Maar het laat alleen maar zien hoe de cultuur het is om hier geld te besparen. Sommige mensen zouden zeggen dat het milieuvriendelijk is om de dingen niet te laten verspillen. Ik vind het leuk om hetzelfde te denken. Ze willen echter graag spenderen omdat je in Nederland kunt zien dat er geen gebrek aan mooie auto’s en huizen is.

Als een expat zeggen vanuit Maleisië, India, Zuid-Korea of ​​andere Aziatische landen kan het vreemd lijken om oude dingen te kopen en verkopen, maar het gaat hierheen.

Nederlandse vrouwen houden van roken
Oke, dit is waarschijnlijk een erg grote misvatting om te zeggen dat Nederlandse vrouwen graag roken. Natuurlijk staat Nederland open voor het roken van marihuana en wiet, maar dat betekent niet dat je gemiddelde Nederlandse vrouw rookt. Vrouwen kunnen hier heel gezondheidsbewust bezig zijn met sporten, naar de sportschool gaan, gezonde voeding eten, enzovoort. Ik zou denken dat vrouwen in Frankrijk vaker roken in vergelijking met het Nederlands. Volgens gegevens van Worldbank-vrouwen is roken over de hele wereld wereldwijd sterk teruggelopen, namelijk 7,8% in 2010 en 6,4% in 2016. Persoonlijk zou ik geen date hebben met iemand die rookt. Ik snap het gewoon niet, wat haal je uit het inademen van giftige dampen en het legen van je zakken daarvoor.

Aan de andere kant, als je rookt, kan het een gespreksvlieger zijn om rook of rook aan te bieden.

Expat Dating Singles Tip # 4: Probeer een beetje een … perfectionist te worden

Nederland is een georganiseerd land wat betekent dat als je niet goed georganiseerd bent, je jezelf misschien in de andere kant van de dingen bevindt, dat wil zeggen achterop. Dus vertel expats, pak je spullen bij elkaar en organiseer jezelf. Van uw financials tot timemanagement. Dit betekent dat je moet weten hoeveel tijd je besteedt aan het bekijken van die Bollywood-films op Netflix en wat je doet om nieuwe vaardigheden te leren.

Expat Dating Singles Tip # 5: Wees op tijd

Begin met de gewoonte om op tijd aan te komen. Je wilt niet dat je date wacht. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste les voor Expats om op tijd te zijn! Dit lijkt voor velen vanzelfsprekend, maar het probleem is nieuw in het land. Je hebt geen idee hoe lang het duurt om van de ene plaats naar de andere te gaan. Je kunt misschien wel verdwaald raken. Eindresultaat, je date is weg en waarschijnlijk woedend. Wees dus goed op tijd, zo niet vroeg.

Expat Dating Singles Tip # 6: Word Rule Savvy

Als je dat nog niet hebt gemerkt, lijkt er een regel te zijn voor alles hier. Opgroeien in een dergelijke omgeving moet iemand ertoe brengen een volgmaniak te worden. Als expat lijkt dit in sommige gevallen misschien vreemd. Ik heb persoonlijk nergens ter wereld zoveel verkeerstekens gezien en ik ben er al geweest. Het goede ding is dat ze afbeeldingen weergeven naast hun Nederlandse tekens, zodat zelfs als je de taal niet spreekt, je een goed beeld krijgt van het teken.

Let wel, Nederlanders hebben een vergelijkbare levensstijl. Ze gaan door met dingen op een ordentelijke manier te doen. Welke dag om vuilnis buiten te zetten. Wanneer te reinigen. Wat te doen en waarschijnlijk ook wie te ontmoeten!

Expat Dating Singles Tip # 7: Geen bloemen op de eerste date

Dit is iets dat heel anders is in Nederland. Mensen hier worden niet emotioneel vriendelijk of snel genoeg. In Italië bijvoorbeeld, als je op je eerste paar dates gaat, wordt verwacht (bijna zeker) dat de man wat bloemen of een klein geschenk brengt. Rozen of tulpen of wat niet om je date op te vrolijken met een stralende lach waardoor ze comfortabel zijn. Mocht u bloemen meenemen voor uw date in Nederland, dan lijkt het misschien een beetje wat u een teken van “wanhoop” zou kunnen noemen en dat wilt u niet.

Expat Dating Singles Tip # 8: Kleed je niet aan

Dit lijkt misschien raar voor de meeste expats die uit de meeste landen van de wereld komen. Waar ik vandaan kom, zijn presentatie en eerste indrukken van belang. Dus verkleden met die gel in je haar of het dragen van die jurk waar je op hebt gewacht, lijkt misschien het perfecte idee. Ik ben gaan leren dat dit niet het geval is. Mensen hier willen weten hoe je bent in je dagelijks leven en als je je verkleed, zullen ze dat niet kunnen zien. Dus alles dragen is perfect aanvaardbaar. Het is waar dat echte schoonheid geen diamanten nodig heeft om er aantrekkelijk uit te zien. Zolang je niet stinkt en je kleding schoon is, komt alles goed.

Expat Dating Singles Tip # 9: Nee Betekent eigenlijk …. Nee

Internationaal in sommige culturen zoals Amerika, het VK en India is het soms een spel wanneer meisjes “nee” zeggen of “ze is er niet klaar voor”, het kan worden gezien als een teken dat ze zich op latere datums of in de nabije toekomst zou kunnen openen. Expats worden gewaarschuwd als een Nederlandse vrouw zegt dat ze niet geïnteresseerd is, het einde ervan. Ga verder. Zoek een andere datum, er zijn er genoeg. Je verspilt je tijd om te denken dat de dingen zullen veranderen als je eraan blijft vasthouden. In feite verplaats je dingen in een slechtere positie als je het op deze manier doet. Had ik al gezegd om verder te gaan!

Expat Dating Singles Tip # 10: Go Out

Oké, we zijn er eindelijk. Tip nummer 10, Go Out alleenstaanden! Een vlijmscherpe vogel heeft me eens verteld dat je date nooit letterlijk op je deur zal kloppen (afgezien van de manier van spreken). Dus verwacht niet dat een enkele vrouw of alleenstaande man op je deur zal kloppen en zichzelf voorstellen en het vanaf daar zal nemen. Dit is geen verrassing dat expat-singles na een lange dag op het werk gewoon thuis willen blijven en uitrusten. Maar het probleem hiermee is dat je gegarandeerd niemand ontmoet. Maak jezelf zoveel mogelijk beschikbaar. Je kunt rusten wat je wilt als je je match hebt gevonden. Dus ga erop uit en heb leuke ontmoetingen met singles die gevonden kunnen worden!

Amsterdam is gevuld met prachtige alleenstaanden die anderen willen ontmoeten en daten. Dat is waarom wij Face-to-face Dating-evenementen organiseren voor singles in Amsterdam. Alleenstaanden gaan vanuit het hele land op bezoek, vooral vanuit Utrecht, Rotterdam, Den Haag. Kom eens langs.

Meet Singles Face to Face in Events organized in Netherlands

SPEED DATING IN AMSTERDAM

>>> We run singles evening in Amsterdam once a month <<<

Happy Dating!

Ontmoet Singles Face to Face in evenementen georganiseerd in Amsterdam

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] You got me. I’m trying to say, be yourself. I know you’ve heard it millions of times already but hey it’s true. Unfortunately there are people out there who I like to call blabber mouths, who speak nasty about your way of thinking or comment negatively about you. For this reason a lot of people try to obscure their personality as a cover up and show only what we know is acceptable in general. Doing this may save you negative comments but then other single will need a lot more time before they can understand you better. You may… Lees verder »